210092_VRIENDEN VAN FRION_FESTIVAL 2021_HEADER_WEBSITE V2

Frion Festival

Frion Festival is een jaarlijks terugkerende sponsorevenement vindt in 2020 plaats op zondag 17 mei in Theater De Spiegel. Het is een festival waar de cliënten van Frion in de spotlights staan!

Frion Festival is een initiatief van de Stichting Vrienden van Frion. Het bescheiden vermogen van de Stichting wordt ingezet voor het verwezenlijken van kleine wensen van cliënten van de Frion. Vrienden van Frion tekenen voor de organisatie met voormalig wethouder van cultuur, Nelleke Vedelaar, als ambassadrice van dit unieke festival.

Het door en voor cliënten van Frion georganiseerde festival stelt zich ten doel een jaarlijks terugkerende onvergetelijke belevenis te zijn voor de cliënten. Hoofddoel van dit evenement is geld inzamelen om wensen van cliënten van Frion te vervullen: extraatjes voor de cliënten zoals uitjes en het ondersteunen van hobby’s, ook op het gebied van theater en muziek met het Frion Festival als podium.

Het jaarlijkse sponsorevenement bij Theater de Spiegel bestaat uit een markt, een theatervoorstelling en een sponsorendiner met een veiling. Op de markt worden producten verkocht die gemaakt zijn in de verschillende werkplaatsen en/of ateliers. Er is een spetterende muzikale show in de grote Rabozaal, waarin artiesten vanuit Frion op het toneel staan samen met bekende Zwolse artiesten. Het sponsoren diner heeft tussen de gangen door een veiling van keramiek en schilderijen gemaakt door kunstenaars van “Kunst-Lijn 3” van Frion.

Frion is de VG specialist in de regio Noordwest Overijssel en vindt het belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking zelf de regie hebben bij- en invloed kunnen uitoefenen op hun leven. Bijna 1000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion.

Contact

Het bestuur van Vrienden van Frion is verantwoordelijk voor het festival.

Afd. communicatie Frion
Govert Flinckstraat 31
8021 ET Zwolle
Tel: 038 467 10 00

Website: www.vriendenvanfrion.nl

Programmering en productie

Het Frion Festival wordt georganiseerd door:
Roel Ramaker
Anne van Huet Lindeman - Hoekstra
Jan Willem ten Brinke
Bram Overweg
Jenny Dijk
Armanda Smit
Geraldine Swartjes
Astrid Zijlstra
Anna Huisman

Voor vragen of opmerkingen: secretariaat@frionfestival.nl