190291_VRIENDEN_VAN_FRION_FESTIVAL_2020_HEADER_WEBSITE_ZWOLSE_THEATERS_DE_SPIEGEL2

In de foyer van de Spiegel worden voorafgaand aan de muzikale show twee theatervoorstellingen gespeeld met cliënten van Frion in de hoofdrol. De toegang tot deze voorstellingen is gratis.

Mike-droomt-300x225

Van 13.30 tot 13.50 uur
Mike droomt: Dromenaar 6266 wordt door Klaas Vaak op een speciale missie gestuurd.

Rozesleur en Maneschrijn theater producties, Henk en Tjitske Boltje, presenteren samen met Mike Spijkerman, Daniël Elschot, René Spithoff en Floortje Buisman (allen wonen op diverse Frion locaties in Steenwijk) een bijzondere theaterproductie. Tjitske, in het dagelijks leven Persoonlijk Ondersteuner bij Woonvorm Haagswold Jongeren, heeft Mike daar leren kennen en hem dikwijls horen vertellen over zijn passie voor theater en zingen en hoe geweldig het hem lijkt om een keer in een echt theater te spelen en te zingen. Dit is zijn droom en de start van een groots avontuur: Mike droomt.

Dromenaar 6266 wordt door Klaas Vaak op een speciale missie gestuurd. Wat is namelijk het geval: Mike is gestopt met dromen. Mike vindt dromen maar bedrog. Het is aan Dromenaar 6266 om Mike weer in zijn dromen te laten geloven. Op de slaapkamer van Mike treft zij zijn speelgoed aan. Een cowboy, een cowgirl en een weerwolf. Zij trekt haar oude vertrouwde SGTLVP, het speelgoedtotlevenverwerkerpistool, en brengt het speelgoed tot leven. Samen met Mike´s speelgoed en de hulp van Klaas Vaak gaat Dromenaar6266 Mike weer proberen te laten dromen.

Toneel-300x225

Van 14.10 tot 14.40 uur
Het spreukjesbos: Pinokkio wil met zijn leugens andere sprookjesfiguren buiten het bos wil houden
Theatergroep Musica speelt ook dit jaar weer samen met een theatergroep van het Onthaastcafé een bijzondere voorstelling tijdens het Frion Festival. Begeleidster Kristel van Kraanen geeft toneellessen aan beide groepen. De voorstelling ‘Het spreukjesbos’ gaat over Pinokkio, die met zijn leugens de andere sprookjesfiguren buiten het bos wil houden. Het optreden is bijzonder omdat de spelers zelf de rollen en het verhaal hebben bedacht.