De negende editie van het Frion Festival was één groot feest

Zondag 22 mei 2022 een dag waar we met z’n allen reikhalzend naar uitgekeken hebben. Nog nooit eerder deden zoveel talenten van Frion mee aan het festival. Nog nooit eerder werden er zoveel kaartjes verkocht in de vrije verkoop. En nog nooit eerder was de opbrengst van de kunstveiling zo hoog. Kortom een dag waar we met een trots gevoel op terugkijken.

Stipt om 9 uur ’s ochtends meldde het eerste talent van Frion zich al bij de artiesteningang. Een beetje zenuwachtig over wat de dag zou brengen. Al snel druppelden de overige talenten binnen. Achter de schermen gonst het inmiddels van de energie. Nog één keer repeteren samen met de band op het grote podium van theater De Spiegel, omkleden, nog even snel met z’n allen lunchen en dan in de make-up. Ondertussen je zenuwen in bedwang houden…

Om 13.00 uur start het voorprogramma. De attractiemarkt op het plein voor het theater loopt vol. Gelukkig werkt het weer mee en schijnt het zonnetje uitbundig. Gratis ijsjes, kraampjes met eigen producten uit de dagbesteding en ateliers van Frion, silent disco en natuurlijk het bekende treintje met conducteur zorgen voor een goede sfeer. Binnen in het theater stelen ondertussen de talenten van Frion de show met improvisatietheater.

Iets voor 15.00 uur gaan de deuren van de mateboerzaal open. Het is tijd voor muzikale show! En wat voor show? De show wordt geopend door het All-Stars-koor met het Frion-lied en de zaal zingt direct mee. Wat volgt is een overdonderende show met talenten die bij Frion wonen, ambulante begeleiding krijgen of dagbesteding hebben. Een show met kleine troostrijke liedjes, een prachtig optreden met Tangarine, gedurfde zangsolo’s, een hossende zaal tijdens bekende inhakers tot Iron Maiden met snerpende gitaren. Op het podium, in de zaal én achter de schermen wordt volop genoten van de daverende show!

De prachtige dag sluiten we af met een diner en kunstveiling voor sponsoren en genodigden. De veiling en loterij met kunst gemaakt door de kunstenaars van Kunst-Lijn 3 van Frion levert een recordbedrag op. De opbrengst gaat naar de Vrienden van Frion. Deze stichting vervult wensen van Frion-cliënten die niet vanuit het zorgbudget bekostigd kunnen worden.

De negende editie van het Frion Festival was één groot feest. We kunnen niet wachten op de jubileumeditie in 2023….